F -->

Latihan Soal PAS Bahasa Sunda SMP/MTs Kelas 8 Semester 1 Kurikulum 2013 Tahun 2021

    

Pada kesempatan kali ini admin akan coba sedikit share Soal Latihan dan kunci Jawaban yaitu Soal Tingkat SMP/MTs Kelas VIII Semester 1 Kurikulum 2013.

Penilaian Akhir Semester (PAS) merupakan salah satu bentuk evaluasi belajar yang materi soalnya diambilkan dari setengah materi dalam satu semester.

Penilaian Akhir Semester (PAS) menjadi salah satu penilaian hasil belajar selain bentuk penilaian lainnya, seperti Penilaian Ulangan Harian, Penilaian Tugas, dan Penilaian Akhir Semester.

Tujuan Penilaian Akhir Semester (PAS) secara umum adalah untuk menilai pencapaian kompetensi peserta didik selama semester dan hasilnya dijadikan sebagai bahan penyusunan laporan kemajuan belajar.

Sebentar lagi adik-adik akan menghadapi PAS semester 1 atau ganjil. Agar adik-adik SMP/MTs khusus Kelas 8 dapat nilai baik dalam Penilaian Akhir Semester (PAS) kelas 8 SMP/MTS.

Contoh Soal PAS Bahasa Sunda SMP/MTs Kelas 8 Semester 1 Kurikulum 2013 Tahun 2021



Baca kawih ieu di handap!
Pahlawan Toha
1) Getih suci nyiram bumi
Tulang setra mulang lemah
Babakti nyungkem pertiwi
Cikal bugang putra bangsa

2) Nyatana pahlawan Toha
Pahlawan Bandung Selatan
Patriot ti Dayeuh Kolot
Tugu diwangun ngajadi ciri

3) Tarate nu mangkak
Ligar di empang
Jadi bukti gugurna
Pahlawan bangsa

1. Tema kawih Pahlawan Toha di luhur nyaritakeun ngeunaan….

A. Sumanget Muhamad Toha
B. Kawani Muhamad Toha
C. Perjoangan Muhamad Toha
D. Jasa Muhamad Toha
2. Nilik kana eusina, kawih di luhur kaasuk kana kawih….

A. Pejoangan
B. Pupujian
C. Silih Asih
D. Atikan
3. Kawih Pahlawan Toha di luhur diwangun ku…..

A. 2 pada
B. 3 pada
C. 4 pada
D. 5 pada
4. Unggal pada dina kawih di luhur diwangun ku…..

A. 3 padalisan
B. 4 padalisan
C. 5 padalisan
D. 6 padalisan
5. Kawih Pahlawan Toha mangrupakeun pangeling-ngeling kana kajadian….

A. Bandung Selatan
B. Bandung Lautan Api
C. Kamerdekaan RI
D. Pajoangan Pahlawan Toha
6. Dina pada ka hiji Kawih Pahlawan Toha di luhur nyaritakeun ngeunaan…

A. Wapatna Muhamad Toha
B. Jasa Muhamad Toha
C. Asal usul Pahlawan Toha
D. Sumanget Pahlawan Toha
7. Nu kaasup kalimah transitif di handap ieu nyaeta….

A. Barudak keur lalumpatan
B. Nina keur ngahariring di kamar mandai
C. Dadan tumpak kuda
D. Si Engkus ngajerit
8. Di handap ieu mana anu kaasup kalimah intransitif?

A. Manehna meuli sapatu
B. Beurit diundag anjing
C. Udin nutupkeun panto
D. Hayam jago kongkorongok
Baca sempalan sajak di handap ieu!

Hejo pagunungan paul lautan
Taya kamarasan ngan katugenahan
Hejo pagunungan paul lautan
Taya katengtreman ngan ancaman

9. Dumasar sempalan sajak di luhur, katangen sikep panyajak the hayang ngabejaan ka nu maca ngeunaan….

A. Kayaan tanah sunda nu endah, tapi henteu tengtrem tur loba ancaman
B. Kaayaan tanah sunda nu endah tur tengtrem pikabetaheun
C. Kaayaan pagunungan anu hejo lembok
D. Kaayaan alam sunda anu geus ruksak ku polusi
10. Gagasan pokok anu rek ditepikeun ku panyajak ka nu maca disebut….

A. Jejer atawa tema
B. Nada jeung suasana
C. Rasa
D. Amanat
11. Sajak ka asup kana karya sastra sunda dina wangun….

A. Lancaran
B. Prosa
C. Prosa liris
D. Ugeran
12. Ieu dihandap mana kalimah anu ngandung harti konotatif ?

A. Pulisi keur mincing bangsat supaya kaluar tina panyumputanana
B. Tadi balik sakola Nanang nincak tai kuda
C. Neng Rani keur ngala jambu di buruan imahna
D. Mang Ahmad keur biantara di hareupeun murid-murid kelas VIII
13. Kecap aringkah ngandung harti….

A. Arindit
B. Caricing
C. Tatahar
D. Bebeja
14. Ungkara anu biasa dipake dina sajak teh biasana mibanda harti konotatif (kiasan). Harti konotatif nyaeta….

A. Harti anu teu langsung nuduhkeun barang anu dimaksud, tapi ngandung rasa atawa tafsiran kana barang sejen
B. Harti anu sajalantrahna ditepikeun ku pangarang ka nu maca sajak
C. Harti anu langsung nuduhkeun barang anu dimaksud, tapi teu ngandung rasa atawa tafsiran kana barang sejen
D. Harti anu mibanda harti lega tur hese ditafsirkeunana
15. Sisindiran teh kaasup kana karya sastra Sunda wangun….

A. Drama
B. Prosa
C. Prosa liris
D. Puisi
16. Dina sastra Indonesia mah sisindiran teh sok disebut…

A. Cerpen
B. Prosa
C. Pantun
D. Puisi
17. Dumasar kana wangunna, sisindiran kabagi jadi tilu golongan, nyaeta….

A. Paparikan, rarakita, jeung tatarucingan
B. Tatarucingan, wawangsalan, jeung teteguhan
C. Paparikan, rarakitan jeung wawangsalan
D. Silih asih, piwuruk, jeung sesebred
18. Dumasar kana eusina sisindiran teh aya nu piwuruk, silih asih jeung….

A. Sesebred
B. Paparikan
C. Rarakitan
D. Wawangsalan
Mawa peti dina sundung
Ditumpangan ku karanjang
……………………………
……………………………

19. Eusi anu merenah pikeun ngalengkepan cangkang sisindiran di luhur ….

A. Pangarti teu beurat nanggung Tapi mangpaatna manjang
B. Nu ngarti jalan di Bandung Ciri jalma loba pangarti
C. Nyaahna indung ka anak mun disakolakeun ka Bandung
D. Mihormat ka Indung Bapa Tangtu dipiasih Gusti
Kararasan sayang galatik
Diwadahan kana kantong
Rarasaan jangkung leutik
Awak badag siga gentong

20. Sisindiran di luhur teh eusina…

A. Silih asih
B. Piwuruk
C. Sesebred
D. Pikasebeleun
21. Mun ditilik tina wangunna, sisindiran di luhur teh kaasup kana….

A. Rarakitan
B. Paparikan
C. Wawangsalan
D. Sesebred
Teu beunang di piring leutik
Teu beunang di pika isin

22. Wawangsalan di luhur teh wangsalna…

A. Tatakan
B. Pisin
C. Baki
D. Talenan
23. Wawangsalan di handap anu wangsalna reungit nyaeta…

A. Langir cai leumpang ngijing, Kadeuleu kayap-keyepna
B. Laleur leutik hama raga, Liarna sakolong langit
C. Laleur hideung panyeureudan, Kilang bara urang jadi
D. Manuk lisung anu jalu, Dagoan di pasampangan
24. Jalma anu …. Mah moal puguh tempat cicingna da pundah-pindah wae.

A. Ipis biwir
B. Heuras genggerong
C. Hejo tihang
D. Heuras beuheung
25. Ari nyarita teh anggeuskeun atuh,…..yeuh!

A. Gantung huntu
B. Panas ceuli
C. Gantung denge
D. Tiis ceuli
26. Babasan nu hartina “babari ambek atawa teu sabaran” nyaeta….

A. Atah warah
B. Hampang birit
C. Getas harupateun
D. Galegeh gado
27. Cing, pangasupkeun bola kana jarum, ku Ema mah teu katempo.
Kecap rundayan pangasupkeun dina kalimah di luhur kaasup kana kecap…..

A. Kecap kayaan
B. Kecap sifat
C. Kecap pagawean
D. Kecap barang
28. “Erna keur nulis”
Kalimah di luhur kaasup kana kalimah salancar….

A. Inti
B. Basajan
C. Jembar
D. Umum
29. Ungkara anu ngahandapkeun kaayaan diri sorangan disebut gaya basa….

A. Lalandihan
B. Sindir
C. Ngasor
D. Rarhulan
30. “Kawas bueuk meunang mabuk si Udin teh, paingan aya bapana”.
Kalimah di luhur make gaya basa….

A. Ngumpamakeun
B. Mijalma
C. Lalandihan
D. Ocon
31. “Ti tatadi ditempo teh manehmah kawas anjing tutung buntut”. Kawas anjing tutung buntuk hartina….

A. Nyeri bujurna
B. Buntutna tutung
C. Teu daek cicing
D. Pundah-pindah wae
32. Jalma anu mingpin diskusi disebut….

A. Girang serat
B. Panumbu catur
C. Pamilon
D. Panyatur
33. Salah sahiji sarat jadi panumbu catur anu kudu kapibanda nyaeta…

A. Parigel make baju anu laus sangkan dipikaresep pamilon
B. Capetang nyarita ngagunakeun basa Sunda anu merenah
C. Bisa nyarekan pamilon sejen anu teu sapaham
D. Kudu bisa nyatetkeun hal-hal penting dina sawala
34. Dina sawala aya jalma anu tugasna nyatetkeun atawa ngarekam hal-hal anu disawalakeun….

A. Girang serat
B. Panumbu catur
C. Pamilon
D. Panyatur
35. “Tawis kabingah manga urang sami tutup ieu sawala ku ngedalkeun hamdalah!”
Ungkara diluhur biasana diucapkeun ku panumbu catur dina…..sawala.

A. Bubuka
B. Eusi
C. Panutup
D. Kacindekan

Download Soal PAS dan Jawaban Bahasa Sunda Kelas 8 Kurikulum 2013

Perlu anda ingat bahwa soal ini juga sangat cocok bagi anda semua para guru, karena soal ini sudah saya susun dengan rapih dan anda tinggal ganti kop sekolah.

Berikut ini beberapa Link Download Kumpulan Soal PAS  SMP/MTs Kelas 8 Semester 1 Kurikulum 2013 yang mudah-mudahan bisa membantu.

Cara Download

Semua file Soal dan Kisi-Kisi sudah kami susun serapih dan sehemat kertas. Untuk ukuran kertas akan kami samakan. Jadi anda tidak perlu meng Editnya kembali cukup ganti kata-kata atau menghapus yang tidak perlu

SOAL PAS GENAP KELAS 8 Mata Pelajaran Bahasa Sunda  

Itulah informasi yang bisa admin bagikan untuk kalian semua mengenai Soal PTS Bahasa Sunda Kelas 8 Semester 1 Tahun 2021, semoga bisa membantu. Selamat belajar. Mudah-mudahan adik-adik semua diberikan nilai yang memuaskan, terima kasih.


sumber : iguru31.blogspot.com
================================================================
Jika bapak/ibu tidak mau repot membuat RPP file lengkapnya bisa hubungi kami, RPP 1 lembar lengkap dengan administrasi gurunya tinggal print saja, lengkap dari jenjang SD/MI sampai dengan SMA/MA 

Silahkan WA langsung : 0877 0291 2806
atau Klik Link WA ini : https://bit.ly/3hU8VRD

Adapun file-file yang bapak ibu dapatkan seperti :
· Standar Kompetensi Kelulusan (SKL)
· KI & KD
· Silabus
· RPP Semester 1 & 2
· KKM
· Prota
· Promes
· Buku Kerja 1,2.3 dst….
· Jurnal Harian & Penilaian
· Kode Etik Dll.
· Pendidikan + Hari Efektif
· Analisis + Pemetaan
· Standar Kompetensi dan Kaldik
· DLL..
UNTUK 1 TAHUN ( 2 SEMESTER )

Untuk lebih jelasnya kelik link di bawah ini :

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel